Sebelum tidur

Korang semua dah tidur ke?

Kejaaaaap! Sebelum tidur, ada beberapa perkara yang kita sepatutnya buat.

1. Muhasabah diri

Cuba rewind balik secara cepat apa yahg berlaku harini, highlight benda yang salah dan kita perlu perbetulkan.

Highlight benda mazmumah kita buat supaya tak berulang.

2. Memaafkan

Bagitau diri, aku maafkan setiap silap manusia pada aku. Ya Allah,ampunkan aku.

3. Minta maaf pada suami/isteri.

Supaya rajuk tak berpanjangan, bahagia berkekalan.

4. Pastikan tunaikan solat fardhu.

KULIT HYPERSENSITIVE?

Big yes, thats me and my son πŸ˜‚ Pity Ibraheem, he got my gene. Jenis kulit yang bila kena gigit semut sikit, kena nyamuk seekor pun habis merah. Bengkak berisi air!

Kalau jenis suka garu pulak, jadi kudis la. Thats me when i was a kid.hahaha. Ma kata macam-macam pakar kulit jumpa masa Hanun kecik dulu.

Tapi Allah tu Maha Kuasa, dia bagi rezeki mommy Ibraheem jadi doktor so that the cycle wont repeat again. So that mommy tak payah ulang-alik jumpa pakar kulit macam atuk nenek Ibraheem pernah buat dulu. Alhamdulillah.

What weekend means to you?

Weekend means dunya heaven to me! You get to do almost everything during weekend. Spending time with family, being lazy on the big bed size, cooking and eating whatever dishes you want, picnic or even window shopping! Not to forget the travelling part. They are all oh so awesome 😍

And to me, weekend means spa time. Time to get busy and be beautiful so that bila abang balik oncall, abang tengok bini dia pun rasa tenang je hati. Hahaha.

Antara korang mungkin ramai dah tau saya pengguna setia Mary Jardin! (sampai register jadi agent and oh i get so much bonus as my side income. Catching 3 birds with one gunshot! Isnt thats brilliant?haha) Of course because of its naturality and products with premium quality, extravagant packaging yet the price is very much AFFORDABLE)

Bliss

Apa perkara pertama yang korang lihat bilamana buka mata,bangun dari tidur. Bangun dari mati yang sementara. Benda ni yang kadang-kadang tentukan mood pagi kita.

Everytime i open my eyes, the first thing i see is this innocent child of me (kadang-kadang nampak decent face of my other half).. lagi membahagiakan hati bila Ibraheem dah bangun lepastu senyum lebar pada kita.

Subhanallah! The feeling is just pricelessssss. Alhamdulillah.

Mommy’s SONshine 😍

Andddd..

What is yours? Apa yang korang nampak first sekali bila bangun tidur?

Dear husband ❀

Dear husband,

Troubles don’t bother me

Worries have never been scary

Stress doesn’t bug me one bit

Anxiety doesn’t make me weary

Being in the warmth of your arms

Looking at your handsome face

Is all I need to experience

Pure bliss and solace

Thank you..

You make my world

A beautiful paradise

You make every single day

A real surprise

You make my home

A blissful heaven

You make my heart

A lush garden

You make my soul

A perfect place

You make a smile

Appear on my face

Thank you for all this

And much more

You are the one who

Hujan bermanfaat

Calming

Alhamdulillah. Saya paling suka hari khamis! Sebab di Kelantan,khamis kerja sampai 3.30 petang je.hahaha.

Tapi pukul 3.30 pun ada je lagi pesakit yang datang. Datanglaaa kita layan. Jangan mengada datang minta MC pukul 3.30 petang dahla. Hakak sekeh nanti πŸ˜‚

Sekarang dah nak dekat pukul 4 petang tapi masih kat klinik sebab hujan lebat. So,tunggu abang datang ambil sekali dengan Ibraheem nanti. Awww, cannot wait!! Perasaan jumpa muka anak yang senyum nampak 6 batang gigi lepas kerja adalah perasaan paling magik Allah bagi. Rasaaaaaa… entahlah! Rasa Allah bagi dunia ni jadi milik kita semuanya! Alhamdulillah.

Bila rasa down…

Lumrah dah duduk alam dunia ni, akan ada ketika kita rasa down. Kadang-kadang tu down sangat-sangat (kuasa tiga) sampai rasa sia-sia je usaha kita selama ni. Tak berbaloi! Haha

Tapi apa yang penting adalah apa kita buat untuk keluar daripada zon bahaya tu? Macam biasa jugak, hidup kita ni baaaaanyak sangat pilihan. Life is about choices. And choose wisely orang putih kata.

Emm, ada banyak cara. Cuba tanya diri lepastu identify korang yang mana satu k πŸ™‚

1. Terperuk dalam bilik tidur sampai mata lebam. Tak minum tak makan.

Jerawat naik merah macam gunung berapi

Kalau jerawat naik merah macam gunung berapi sekarang, kita senyum je. Alhamdulillah.

Mana ada stress macam dulu-dulu lah. Kita dah takboleh stess zaman serba stress ni.hahaha.

Titik je face oil kat tempat gunugn berapi tu, then boleh tidur dengan lena.

Kalau tak esok, inshaAllah 2,3 hari jerawat korang akan kecut! WoahhhhπŸ˜πŸ˜πŸ˜…

Kalau tak kecut, dia akan matang untuk pecah. Dah tak payah susah picit jerawat sampai tinggal parut berkawah.

Takut wei. Bila dah berkawah, susah nak elokkan balik.

Kulit macam baby

Kalau tengok muka orang yang flawless, korang ada perasaan jeles tak?

Orang pertama yang saya perasan kulit dia flawless gila ialah Dr Maryam Aziz . Hahaha. Masa pergi rumah dia kat kuarters Hospital Sungai Buloh. Almost 3 years back. Ingat lagi ke tak? Emok belum ada lagi masa tu.

Dalam hati masa tu, ada jugak manusia kulit muka licin macam ni eh? Padahal nak masuk 3 series dah. Kulit macam baby.

Lepas tu, rasa nak elokkan kulit muka makin membuak-buak. Macam air panas yang korang masih rebus dengan api besar! πŸ˜‚